Вибори в США: Аризона затвердила перемогу Байдена

Читать на русском
В американському штаті Аризона офіційно закінчилася процедура остаточного встановлення результатів президентських виборів.
Фото з відкритих джерел

В американському штаті Аризона офіційно закінчилася процедура остаточного встановлення результатів президентських виборів.

Про це повідомляє CNN.

У повідомленні зазначається, що більшість голосів у штаті набрав кандидат від Демократичної партії Джо Байден. Держсекретарка штату Кеті Хоббс вже затвердила його перемогу.

Вона зауважила, що виборчий процес був дуже безпечним, попри «необгрунтовані твердження про протилежне», натякнувши на постійні заяви чинного президента Дональда Трампа.

Перемога в Аризоні дає Байдену 11 голосів у колегії виборників.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: