Європол викрив масштабну схему постачання наркотиків до ЄС

Читать на русском
Європейська поліція провела одну з найбільших в своїй історії спецоперацію проти незаконного обігу наркотиків між Бразилією та ЄС, в рамках якої здійснила 45 затримань.
Фото з відкритих джерел

Європейська поліція провела одну з найбільших в своїй історії спецоперацію проти незаконного обігу наркотиків між Бразилією та ЄС, в рамках якої здійснила 45 затримань.

Про це з посиланням на Європол повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що у кількох країнах Європи тисячі правоохоронців здійснили скоординовані рейди проти членів високопрофесійного злочинного синдикату. Було проведено близько 180 обшуків, в результаті яких заарештовано 45 підозрюваних.

Слідство виявило, що злочинна мережа наркоторговців відповідала за щорічне ввезення щонайменше 45 тонн кокаїну в основні європейські морські порти. Прибуток перевищував 100 мільйонів євро протягом 6 місяців.

Правоохоронці, серед іншого, вилучили понад 12 мільйонів євро готівкою в Португалії і 300 тисяч євро готівкою в Бельгії.

Також поліція наклала арешт на понад 160 об’єктів нерухомості. Окремо фінансові активи 10 фізичних осіб заморожені в Іспанії. Крім того, заарештовані 70 автомобілів класу люкс в Бразилії, Бельгії та Іспанії, 37 літаків - в Бразилії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у низці держав Європи відбулася масштабна поліцейська спецоперація проти торгівлі людьми.

Також ми писали, що у Європі за допомогою криптовалют відмили близько 3-4 млрд фунтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: