Європол: Масштабна кібератака ще не зупинена

Читать на русском
Комп'ютерний вірус Petya, який у вівторок атакував Україну, а пізніше поширився країнами Європи і світу, все ще не зупинено.

Комп'ютерний вірус Petya, який у вівторок атакував Україну, а пізніше поширився країнами Європи і світу, все ще не зупинено.

Про це заявили в середу офіційні представники Європолу, пише «Слово і Діло».

«Атака призвела до зараження комп'ютерів по всьому світу і до сих пір не зупинена... На цьому етапі неможливо назвати число жертв, які зазнали зараження», - наголошується в заяві.

Україна під кібератакою: огляд соцмережНизка державних структур, комерційних банків і підприємств потрапили під хвилю кібератаки невідомих.

Європол відразу ж після перших повідомлень про інфікування створив координаційний центр і зараз активно контролює поширення вірусу, однак зупинити його не може.

Вражені були комп'ютерні мережі інфраструктури та бізнес-системи.

«Ми знаходимося в тісному контакті з правоохоронними органами з заражених країн і ключовими промисловими партнерами для оцінки впливу цієї атаки, координації дій та об'єднання зусиль», - йдеться в повідомленні.

Кібератака в Україні: чому банки опинилися під прицілом у хакерів і як не потрапити у вірусну пасткуЕксперт з управління інтернетом розповів про хакерську атаку на українські банки і про те, як захиститися від інтернет-вірусів.

Нагадаємо, 27 червня в Україні невідомий вірус вразив мережі низки великих компаній, зокрема і великих державних.

У зв'язку з цим Рада нацбезпеки ухвалила рішення про посилення заходів контртерористичного і контррозвідувального режиму в Києві і регіонах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: