Аваков підписав угоду з Європолом

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав угоду про оперативне співробітництво з Європолом.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочого візиту до Нідерландів підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

В українському відомстві відзначили, що укладення Угоди дасть можливість українським правоохоронцям брати участь в спільних поліцейських заходах разом з європейськими колегами, здійснювати обмін і аналіз оперативної інформації і встановлювати місцезнаходження злочинців, які перебувають у розшуку. Крім того, це дозволить створювати міжнародні спільні слідчі групи.

Українська сторона готова надати доступ до своїх баз даних, які будуть цікаві Європолу з метою співпраці. Це, перш за все, надасть можливість відпрацьовувати масштабні спільні операції по боротьбі з організованою злочинністю.

«Вже зараз можемо почати структурувати нашу роботу, особливо в напрямку кіберзлочинності і тероризму. Ваш досвід важливий і унікальний», - зазначив Глава Європолу Роб Уейнрайт.

Нагадаємо, за підсумками візиту в Канаду і переговорів з міжнародними партнерами глава Міністерства внутрішніх справ повідомив, що канадська сторона готова виділити Україні 8,1 мільйона доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: