Європол вважає безпрецедентною хакерську атаку на сто країн

Читать на русском
Європол назвав безпрецедентною хакерську атаку, внаслідок якої було порушено роботу десятків тисяч комп'ютерів у всьому світі.

Європол назвав безпрецедентною хакерську атаку, внаслідок якої було порушено роботу десятків тисяч комп'ютерів у всьому світі.

Про це йдеться в офіційній заяві Європолу, пише «Слово і Діло».

«Європейський Центр боротьби з кіберзлочинністю (ЕС3) Європолу тісно співпрацює з підрозділами у боротьбі з кіберзлочинністю та ключовими партнерами країн, які зазнали атак хакерів, для зниження загрози і допомоги тим, хто постраждав», - йдеться в заяві.

В Європолі заявили, що нещодавня атака є безпрецедентною і вимагає комплексного міжнародного розслідування для виявлення винних.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що масштабна вірусна атака, яка напередодні вразила десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу, була здійснена кібер-угруповання з можливими зв'язками з Росією.

Як повідомлялося, хакерська програма блокує ПК і вимагає викуп у біткоіни в обмін на дешифрування файлів.

Раніше президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на посилення кібербезпеки уряду. Також США готові допомогти побороти вірус, який атакував комп'ютери у всьому світы.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: