Зеленський підписав закон щодо оптимізації роботи центрів адмінслуг

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про оптимізацію роботи центрів надання адміністративних послуг та вдосконалення доступу.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про оптимізацію роботи центрів надання адміністративних послуг та вдосконалення доступу до адміністративних послуг в електронній формі.

Про це повідомляє пресслужбу ОПУ.

Які цифрові послуги та функції з’явилися у оновленому застосунку «Дія»Відтепер у смартфоні з’явиться актуальне місце реєстрації, довідка про статус переселенця, ІПН та свідоцтво про народження. Також можна сплачувати штрафи онлайн.

Йдеться про закон №943-ІХ, який Верховна рада ухвалила 3 листопада.

Як пояснили у Зеленського, закон спрямований на оптимізацію мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг, вдосконалення доступу до адміністративних послуг в електронній формі та вирішення проблем в сфері надання таких послуг.

Він також вводить моніторинг якості надання адміністративних послуг.

«Закон передбачає, що ЦНАПи можуть мати власні найменування та символіку. Окремо від найменування та символіки центри матимуть право використовувати позначення «Центр Дії». Також створюється Єдиний державний веб-портал електронних послуг, що дасть змогу збільшити кількість послуг, які надаватимуться онлайн – без обов'язкового відвідування ЦНАПів», - додали в Офісі президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на двох КПВВ на Донбасі з'являться сервісні центри, в яких буде працювати ЦНАП.

«Слово і діло» пропонує згадати обіцянки політиків по діджіталізаціі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: