Названі послуги, які будуть доступні в сервісному центрі на КПВВ в Щасті

Читать на русском
Сервісний хаб в пункті в'їзду-виїзду в Щастя Луганської області буде надавати банківські, пенсійні та інші адмінпослуги.
mtot.gov.ua

Сервісний хаб в пункті в'їзду-виїзду Щастя Луганської області, який планують відкрити в листопаді, буде надавати банківські, пенсійні та інші адмінпослуги.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Реінтеграція Донбасу: на які кроки може піти українська владаПерша фаза реінтеграції Донбасу має включати виведення російських військ з території України, потім може відбутися амністія за нетяжкі злочини та етап формування влади на рівні місцевих рад, вважає експерт.

Зокрема, в сервісному хабі в Щасті жителі окупованих зможуть отримати безкоштовну правову допомогу, а також вирішити питання надання медичної допомоги.

У міністерстві уточнили, що на КПВВ можна звертатися за такими послугами: призначення пенсій; перерахунок пенсій; надання довідок; виплата недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю, оформлення допомоги на поховання; оформлення електронних пенсійних посвідчень.

Крім того, в хабі надаватимуть паспортні послуги: вклеювання фото при досягненні 25- і 45-річного віку; оформлення та видача паспорта громадянина України; оформлення та видача закордонного паспорта.

Водії зможуть провести державну реєстрацію авто і обміняти права, а батьки отримають доступ до сервісу «еМалятко» для реєстрації народження дитини і призначення допомоги.

У Мінінтеграціі додали, що такі сервісні хаби з'являться на всіх інших КПВВ на Донбасі і адміністративному кордоні з Кримом.

Нагадаємо, сам КПВВ Щастя відкриють 10 листопада. Сервісний центр на КППВ «Щастя» планували відкрити також у листопаді, а на КПВВ «Новотроїцьке» - у грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: