Зеленський підписав указ про спрощення роботи центрів адмінпослуг

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким зобов'язав уряд змінити діяльність центрів надання адміністративних послуг.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким зобов'язав уряд змінити діяльність центрів надання адміністративних послуг.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Які обіцянки президент Зеленський повинен виконати восениПрезидент Володимир Зеленський повинен з'їздити в Дніпро на відкриття моста, провести в Маріуполі форум по залученню інвестицій і реалізувати низку реформ.

Відповідний указ №647/2019 був оприлюднений 4 вересня.

Згідно з указом «Про деякі заходи щодо забезпечення надання якісних публічних послуг», уряд має змінити діяльність центрів надання адмінпослуг (ЦНАП).

Крім того, планується направляти частину оплати за надання адмінпослуг на матеріально-технічне забезпечення діяльності центрів та винагороду адміністраторам таких центрів.

Пропонується також використовувати для консультацій фізічних та юридичних осіб «гарячі лінії», «чат-боти», електронні бази типових питань і відповідей за найбільш популярними публічними послугами.

Щоб спростити роботу центрів, пропонується скасувати паперову форму заяви, якщо необхідні відомості є в електронному вигляді або в документах, які подає особа.

В указі президент пропонує надавати окремі адмінпослуги в автоматичному режимі, за бажанням суб'єкта відправляти результати звернення за допомогою кур'єрського зв'язку.

Планується також запровадити механізм надання комплексної електронної послуги, пов'язаної з оформленням права на земельну ділянку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній раді законопроект №2059 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину або переміщення через митний кордон України».

Також Зеленський ветував закон про держпідтримку «Пласту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: