Подорожі Україною: які напрямки будуть доступні під час епідемії COVID-19

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

На період новорічних свят може бути запроваджений жорсткий карантин. Однак навіть якщо такого рішення не буде, українці проведуть їх переважно вдома, у вузькому колі. Таку думку у коментарі «Слово і діло» висловив політолог Володимир Цибулько. Експерт вважає, ті, хто зможуть собі дозволити подорожі, мандруватимуть автомобілем і переважно на недалекі відстані.

«Різдво – це сімейне свято, тому всі потягнуться, особливо, вихідці із Західної України до родин. Мені здається, цьогоріч будуть переважно сімейні свята. Корпоративи навряд чи влаштовуватимуть і весь святковий цикл пройде удома, але відзначати будуть, незважаючи на ковід», — сказав Цибулько.

Експерт додав, навіть якщо локдауну не буде, розваги лишатимуться недоступними.

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

«Найперший напрямок – це сидіти вдома і носа не показувати. Другий напрямок – це найближчі околиці: багато є заміських готелів, закладів й вони можуть запропонувати якісь програми. Популярними будуть поїздки кудись недалеко. Отже, родинне коло і короткотривалі виїзди», — пояснив експерт.

Політолог відзначив, оскільки подорожувати можна лише автівками, то й популярними цього сезону будуть поїздки на один день.

«Найпопулярнішими будуть автомобільні поїздки. Раніше, щоб кудись виїхати, треба було прив'язуватися до потягів, автобусів, маршруток. Зараз, звісно, усе змінилося. Тому подорожуватимуть авто. По суті, дозволити собі будь-який відпочинок зможуть ті, хто мають змогу кудись поїхати машиною, і мають на це гроші. Але все одно, це будуть мандрівки на недалекі відстані», — сказав він.

Нагадаємо, у ВООЗ прогнозують третю хвилю коронавірусу на початку 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: