Ткаченко пояснив, чому пропонує новорічний локдаун

Читать на русском
Локдаун на період новорічних свят, про який бізнес і сферу культури попередять заздалегідь, допоможе спрогнозувати збитки.
telekritika.ua

Жорсткий карантин на період новорічних свят, про який бізнесу і сфері культури буде відомо заздалегідь, допоможе спрогнозувати збитки.

Про це заявив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко 25 листопада в ефірі «Сніданку з 1+1», коментуючи свою пропозицію про локдаун на Новий рік.

Страхи другого локдауну: головні ризики для української економікиСхоже, українцям доведеться вдруге за рік піти на жорсткий локдаун. Чи витримає економіка і які компенсаторні механізми будуть найбільш дієвими – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«По-перше, я - не викрадач Різдва. По-друге, це - моя точка зору, яка виникла через дискусії з приводу карантину вихідного дня. Ми розуміємо прекрасно, що в тій чи іншій мірі обмеження нам потрібні. Ми бачимо високі цифри захворювання», - сказав міністр.

За його словами, у зв'язку з ситуацією щодо карантину та коронавірусу в Україні, людям необхідне прогнозування.

«Я не лікар, але можу сказати про креативної індустрії і сфери культури, малий і середній бізнес - їм потрібно розуміти, коли можуть бути додаткові обмеження. З логічної точки зору, на новорічні свята - найбільша скупченість людей. Мені здається, що якби був такий дво-тритижневий обмежувальний період, це б дало можливість бізнесу прогнозувати свої збитки», - пояснив Ткаченко.

Міністр культури Олександр Ткаченко про ініціативу новорічного локдауну для українцівСніданок з 1+1

Нагадаємо, напередодні Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на період новорічних свят.

При цьому, коли уряд запроваджував карантин «вихідного» дня, міністр культури був єдиним в Кабміні, хто утримався від голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: