Ткаченко пропонує запровадити локдаун на новорічні свята в Україні

Читать на русском
Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун на новорічні свята та відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів.
Фото з відкритих джерел.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун на новорічні свята та відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів.

За його словами, за планом МОЗ на Україну чекає поки що останній «карантин «вихідного дня». Цього, мовляв, чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться про креативні індустрії, туризм, малий та середній бізнес тощо.

Страхи другого локдауну: головні ризики для української економікиСхоже, українцям доведеться вдруге за рік піти на жорсткий локдаун. Чи витримає економіка і які компенсаторні механізми будуть найбільш дієвими – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Моя особиста думка — краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят… А, по-друге, відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад у Zoom. Принаймні, буде що згадати», — написав у Telegram Ткаченко.

Міністр також додав, що Кабмін має допомогти всім, хто «фінансово потерпає в умовах безробіття».

Раніше Степанов назвав головну умову запровадження локдауну в Україні.

Нагадаємо, в Україні на 24 листопада вже 647 тис. випадків COVID-19, за добу - 12 287.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: