Отруєння Навального: ЄС підтримав запровадження санкцій

Читать на русском
Європейські країни одноголосно підтримали пропозиції Франції і Німеччини щодо формування переліку громадян Росії, причетних до отруєння Олексія Навального, для застосування проти них санкцій.
Фото: REUTERS

Європейські країни, які входять до складу ЄС, одноголосно підтримали пропозиції Франції і Німеччини щодо формування переліку громадян Росії, причетних до отруєння опозиціонера Олексія Навального, для застосування проти них персональних санкцій.

Про це під пресконференції за підсумками Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише Укрінформ.

Дипломат заявив, що рішення ЄС про запровадження санкцій проти причетних до отруєння Навального осіб є адекватною відповіддю на застосування забороненої хімічної зброї.

Він зауважив, що перелік осіб для включення до санкційного списку, а також наявні докази, були надані Францією і Німеччиною.

Нагадаємо, перелік осіб, які причетні до отруєння Навального, підготували Париж та Берлін. ЗА попередньою інформацією, до нього входить 9 осіб.

Також ми писали, що Рада ЄС на рік продовжила всі санкції через застосування хімічної зброї, зокрема через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: