Отруєння Навального: Франція і Німеччина виступили за нові санкції проти РФ

Читать на русском
Франція і Німеччина направлять європейським партнерам пропозиції щодо додаткових санкцій проти Росії за отруєння Олексія Навального.
Фото EPA-EFE

Франція і Німеччина направлять європейським партнерам пропозиції щоло додаткових санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться в спільній заяві МЗС Франції та Німеччини. Документ опублікувала пресслужба Міністерства закордонних справ Франції.

Навальний дав перше після отруєння інтерв’юРосійський опозиціонер Олексій Навальний дав своє перше після виписки з лікарні інтерв’ю журналісту та блогеру Юрію Дудю.

У заяві сказано, що Франція і Німеччина не раз закликали Росію «пролити світло на обставини отруєння Навального», а також назвати тих, хто стоїть за цим злочином.

«Росія поки не надала переконливих пояснень. У цьому контексті ми вважаємо, що для отруєння пана Навального немає ніякого правдоподібного пояснення, крім відповідальності і причетності Росії», - йдеться в повідомленні двох країн.

Саме тому Франція і Німеччина ініціюють додаткові санкції проти РФ.

«Ці санкції будуть націлені на людей, яких ми вважаємо відповідальними за цей злочин і порушення міжнародних стандартів, а також на учасників програми «Новачок», - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 23 вересня Олексія Навального виписали з німецької клініки «Шаріте».

Росія заявила, що отруєння Навального було «постановкою» з боку Німеччини.

При цьому ОЗХЗ заявила про отруєння Навального незабороненим токсином.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: