У Нацбанку пояснили, чому Україна не отримає транш від МВФ до кінця року

Читать на русском
МВФ не виділить Україні черговий транш до кінця нинішнього року через те, що Київ фізично не встигає завершити всі необхідні процедури.

МВФ не виділить Україні черговий транш до кінця нинішнього року через те, що Київ фізично не встигає завершити всі необхідні процедури.

Про це в інтерв'ю Українському радіо заявила перший заступник глави Національного банку Катерина Рожкова.

За її словами, сама програма, в якій Україна працює з МВФ, передбачає певні етапи. Ці етапи передбачають період, коли МВФ оцінює, як Україна виконала взяті на себе зобов'язання, і лише після цього виділяє певний транш.

Україна та МВФ: доля другого траншу і обіцянки політиківДругий транш від МВФ може не надійти Україні в 2020 році. Чому так сталося і що обіцяють політики.

«Так ось, етап, до якого ми зараз наближаємося, це - перегляд програми. Тільки після нього можливий і буде транш. Те що сказав Тимофій (Милованов - ред.) - він сказав, що ми фізично за часом не встигаємо отримати гроші в цьому році. Це теж правда, бо існують процедури у Фонду, скільки часу займає перегляд, скільки готуються документи, коли вони подаються на розгляд ради директорів. Тільки після цього відбувається виділених коштів. Тому з огляду на, що ми сьогодні з вами, вже майже 1 грудня, і знаємо про те, що з 25 грудня починаються різдвяні свята в Європі, потім новорічні свята, - ми фізично не встигаємо завершити цю процедуру з отриманням грошей в цьому році», - сказала Рожкова.

Раніше в Кабміні заявляли, що Україна отримає транш від МВФ до кінця поточного року.

Однак радник голови ОПУ Тимофій Милованов висловив думку, що до кінця 2020 року Україна не встигне отримати транш від МВФ, але зможе досягти певних домовленостей по його отриманню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: