Війна в Ефіопії: урядові війська починають наступ на столицю повстанців

Читать на русском
В ефіопському регіоні Тиграй, що на півночі країни, продовжуються активні бойові дії між урядовими військами та силами Народного фронту звільнення (НФЗТ).
Фото: Reuters

В ефіопському регіоні Тиграй, що на півночі країни, продовжуються активні бойові дії між урядовими військами та силами Народного фронту звільнення (НФЗТ). Ефіопська армія, яка отримала низку перемог над повстанцями, вже розпочала наступ на столицю повстанців.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що урядові війська вже розпочали «завершальний» етап наступальної операції на місто Мекеле – столицю бунтівного регіону.

Прем’єр-міністр країни Абій Ахмед заявив, що військові намагатимуться не нашкодити цивільному населенню, а також закликав людей залишатися вдома.

Водночас, в ООН попереджають про можливі військові злочини, якщо ефіопська армія нападе на Мекеле.

«Ми дуже стурбовані ситуацією, особливо через мирних жителів, які потрапили в пастку в Мекеле, оскільки існує потенціал для серйозних порушень міжнародного гуманітарного права та прав людини», - заявила керівниця ООН з прав людини Мішель Бачеле.

Нагадаємо, збройний конфлікт у Тиграї триває з початку листопада.

З одного боку, в ньому бере участь центральний уряд Ефіопії, а з іншого – сепаратистська організація «Народний фронт звільнення Тиграю». Обидві сторони звинувачують одна одну в ескалації конфлікту, порушенні прав людини та блокуванні гуманітарної допомоги від інших країн.

Раніше в ООН заявили, що через загострення ситуації в регіоні Тиграй в Ефіопії розгортається «повномасштабна гуманітарна криза».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: