В Ефіопії розпочалася повномасштабна гуманітарна криза – ООН

Читать на русском
Через загострення ситуація в ефіопському регіоні Тиграй в країні розгортається повномасштабна гуманітарна криза - щонайменше 27 тисяч біженців втекли з Тиграю до сусіднього Судану.
Фото: ООН

Через загострення ситуація в ефіопському регіоні Тиграй в країні розгортається «повномасштабна гуманітарна криза» - щонайменше 27 тисяч біженців втекли з Тиграю до сусіднього Судану.

Про це сказано в заяві Агенції ООН у справах біженців.

Зазначається, що тисячі людей щодня долають десятки кілометрів задля порятунку власного життя.

Вони переходять державний кордон Судану в кількох південних штатах, де вже почали споруджувати тимчасові притулки для біженців. Там розгортають лікарні, житлові приміщення та вбиральні. Гуманітарні організації постачають біженцям їжу, одяг та медикаменти.

В самому Тиграї нині повністю відсутнє електропостачання. Не працює зв’язок, в регіоні спостерігається дефіцит палива та готівки. Через активні бойові дії між урядовими військами та сепаратистами майже припинилося постачання їжі.

Збройний конфлікт у Тиграї триває вже майже 2 тижні. З одного боку в ньому бере участь центральний уряд Ефіопії, а з іншого – сепаратистська організація «Народний фронт звільнення Тиграю».

Її члени підняли повстання після того, як чинний уряд Абія Ахмеда ініціював проведення в Ефіопії демократичних реформ, розпочавши тим самим демонтаж старої авторитарно-феодальної політичної системи.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що на межі голоду може опинитися населення країн на 4 континентах.

Також ми писали, що через пандемію коронавірусу в Україні може розпочатися найбільша за останні десятиліття рецессія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: