У столиці Ефіопії пролунало три вибухи, є вбиті і поранені

Читать на русском
У столиці Ефіопії Аддіс-Абебі у вівторок, 30 червня, прогриміло три вибухи, є вбиті і поранені.
twitter.com/NaziifAbdullahi

У столиці Ефіопії Аддіс-Абебі у вівторок, 30 червня, прогриміло три вибухи, є вбиті і поранені.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на столичного комісара поліції Ендешоу Тасєв.

За його словами, загинули як деякі з тих, хто заклав бомбу, так і невинні громадяни.

Точні дані про жертви і подробиці події Тасєв уточнити відмовився. Однак він заявив, що під час затримання політичного активіста і власника низки ЗМІ Джавара Мухаммеда був убитий поліцейський. Правоохоронець вимагав у охоронців Мухаммеда здати зброю.

Натовпи протестуючих молодих людей ще з ранку почали збиратися в містах штату Оромія і в столиці після звістки про загибель напередодні відомого музиканта і політичного активіста 36-річного Хаакаалуу Хундессаа. Він був застрелений ввечері в понеділок в одному зі столичних кварталів. Поліція затримала кількох підозрюваних у вбивстві.

Присутні палили покришки і скандували антиурядові гасла. Почалися заворушення і зіткнення з поліцією. Щонайменше вісім людей загинули і близько 80 отримали поранення в місті Адама. В Аддіс-Абебі та деяких містах штату Оромія був відключений інтернет, більшість ефіопських інформаційних порталів зараз недоступні для користувачів.

Раніше у Лондоні відбулися протести проти расизму в підтримку руху Black Lives Matter («Життя темношкірих мають значення»). Після мирної демонстрації відбулися сутички, під час яких поранили 14 офіцерів поліції.

Нагадаємо, в результаті зіткнень між індійськими і китайськими військовими в гірському районі Ладакх на півночі Індії загинули або були поранені десятки людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: