Після 20-річної війни Еритрея і Ефіопія підписали мирний договір

Читать на русском
Очільники держав Еритрея і Ефіопія в Саудівській Аравії підписали мирну угоду після тривалого конфлікту.

Президент Еритреї Ісайяс Афеворк і прем'єр-міністр Ефіопії Абий Ахмед в саудівському місті Джидда підписали угоду про мир між країнами після 20 років війни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Al Arabiya.

Угоду про мир країни уклали на саміті в Саудівській Аравії. Згідно з даними Al Arabiya, підписання відбулося під заступництвом короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда. Як зазначає телеканал, на церемонії були присутні також саудівський принц, міністр оборони королівства Мухаммед бен Сальман, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш і міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва ОАЕ шейх Абдалла бен Заїд Аль Нахайян.

Гутерреш назвав подію «другою надією».

«Я щасливий бути присутнім при цьому історичному моменті... і хотів би висловити велику вдячність саудівському королю і керівництву країни за ту роль, яку вони відіграли у просуванні цієї угоди, а також зусиллях, які схилили сторони підписати її. Вітер надії завіяв у Африці, а ця угода – пролог до світу на континенті. І ми сподіваємося, що відносини між африканськими країнами покращаться», – зазначив генсек ООН.

Він додав, що підписання угоди миру між двома країнами з 20-річним конфліктом свідчить про нормалізацію відносин між Еритреєю і ще однією країною Сомалійського півострова – Джибуті.

За інформацією телеканалу, саудівський монарх нагородив президента Еритреї та прем'єра Ефіопії вищою нагородою королівства - орденом імені засновника правлячої династії короля Абдель Азіза.

Нагадаємо, в Ефіопії стався вибух, у результаті якого більше 150 осіб постраждало, а одна – загинула.

Раніше в Ефіопії планували звільнити усіх політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: