Відновлення авіасполучення: як зміняться вимоги до перельотів після кризи через COVID-19

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

Довідка про щеплення від коронавірусу може стати обов'язковою для туристів, коли вакцини стануть доступними. У коментарі «Слово і діло» експерт із авіації Богдан Долінце відзначив, що обов’язкова вакцинація для перельотів уже передбачена рекомендаціями щодо відновлення авіасполучення, через це тепер українцям доведеться більше витрачати на подорожі.

«Вийшла буквально декілька днів тому рекомендація щодо відновлення авіасполучення. У ній йдеться про те, що має бути передусім багаторівнева система контролю та захисту, яка має гарантувати зниження поширення коронавірусу. Там є багато складових і ключові два показники: це обов’язкове тестування і щеплення пасажирів, коли вакцина стане доступною», — сказав Долінце.

Експерт відзначив, коли остаточно не винайдена вакцина, обов’язковим залишається тестування до та після перельотів. Це допоможе забезпечити досить високий рівень епідеміологічної безпеки.

Вакцина Pfizer не надійде у продаж найближчим часом – ЗМІВакцина від COVID-19 американської компанії Pfizer не надійде до продажу найближчим часом. З'явилися проблеми з через спеціальних умов зберігання.

«З точки зору тестування, результати різних досліджень підтвердили, якщо проводити його перед польотом та після це з точністю 99% гарантує, що не буде вірогідності додаткового розповсюдження вірусу. Тому це збільшить гарантії безпеки», — сказав він.

За його словами, це вплине на кінцеву вартість подорожі для пасажира.

«З точки зору перевезення, звичайно, пасажирам доведеться платити більше. До вартості квитка треба буде додавати вартість тестування, яке в різних країн коштує по-різному», - відзначив Долінце.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ домовляється з партнерами про оперативне доправлення вакцини від COVID у майже сотню країн.

Тим часом, у РНБО України розповіли, коли вакцинують усіх українців від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: