Боротьба з COVID-19: чи врятує вакцинація від пандемії

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Вакцини від коронавірусу не зможуть повністю зупинити пандемію, але вони дають велику надію на успішну боротьбу з вірусом, вважають у ВООЗ. У коментарі «Слово і діло» політолог Віталій Бала зазначив, що ефективність вакцинації можна буде оцінити після того, як її проведуть у США.

«У цій ситуації варто подивитися, що далі відбуватиметься. Є така країна, яка нам покаже, чи врятує вакцина від коронавірусу, чи ні – я маю на увазі США. Буквально цього тижня була заява, що вони хочуть робити щеплення із середини грудня. У них є дві вакцини, які вони оцінюють як ефективні. Наскільки це реальний захист, буде зрозуміло після того, як США проведуть вакцинацію», — сказав Бала.

Експерт додав, що перші результати від вакцинації, якщо вона буде розпочата у грудні, можна буде оцінити у травні наступного року.

Епідемія COVID-19: скільки коштуватиме вакцина для українцівІснує багато механізмів, щоб забезпечити доступність вакцини для звичайних громадян, вважає експерт.

«Тобто, якщо цей план буде вдалий, то шанс здолати пандемію справді з’явиться, але його, попри заяви ВООЗ, можна оцінити тільки практично», — вважає Бала.

Раніше в ОПУ розповіли про постачання в Україну вакцини в рамках COVAX.

Також нагадаємо, в РНБО розповіли, коли вакцинують усіх українців від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: