Вакцина AstraZeneca показала ефективність 70% – ВВС

Читать на русском
Вакцина від коронавірусу, яку створили Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, показала ефективність 70 відсотків.
фото REUTERS

Середній рівень ефективності вакцини від коронавірусу, яку створили Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca, за підсумками випробувань склав 70%.

Про це повідомляє BBC в понеділок, 23 листопада.

Епідемія COVID-19: скільки коштуватиме вакцина для українцівІснує багато механізмів, щоб забезпечити доступність вакцини для звичайних громадян, вважає експерт.

Як повідомляється, в клінічних дослідженнях препарату було задіяно 20 тисяч добровольців з Велкої Британіі і Бразилії. В ході випробувань експерти виявили, що при первісному введенні більшої дози вакцини рівень захисту від зараження падав до 62%, але зростав до 90%, коли люди спочатку отримували малу дозу, а потім, при повторній ін'єкції, збільшену дозу препарату.

Як зазначає видання, вакцина AstraZeneca показала менший ступінь захисту, ніж препарати компаній Pfizer і Moderna, але зате вона дешевша, а також її легше зберігати і транспортувати.

«Це чудова новина, що Оксфордська вакцина довела свою ефективність в ході випробувань. Попереду ще багато перевірок на безпеку, але це фантастичні результати», - написав у своєму Twitter 23 листопада британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Нагадаємо, результати масового тестування вакцини від коронавірусу AstraZeneca можуть стати відомі до Різдва.

При цьомц компанії Biontech і Pfizer почали в США процес реєстрації вакцини від коронавірусу, ефективність якої склала 95%.

При цьому ще одна компанія в США - Moderna - вже готується до підсумкових випробувань вакцини, яка також показала ефективність в 95%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: