В ОПУ розповіли про поставки до України вакцини в рамках COVAX

Читать на русском
Україна продовжує переговори з COVAX і розраховує отримати понад 8 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.  Першими вакцинують медиків, вчителів та військових.
president.gov.ua

Україна в рамках ініціативи COVAX розраховує отримати понад 8 мільйонів доз майбутньої вакцини проти коронавырусу. Першими вакцинують медиків, вчителів, військових і людей похилого віку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба ОПУ 24 листопада.

Боротьба з COVID-19: експерт розповів про ризики довкола закупівлі вакцини20 млн доз вакцини допоможуть збити хвилю епідемії, але Україна має домовитися про конкретні дати постачань та забезпечити логістику, вважає експерт.

«Міністерство охорони здоров'я провело розмову з представниками COVAX. Це ініціатива глобального доступу країн до вакцини проти коронавірусу. Було визначено поетапний план поставки майбутньої вакцини до України. Перший етап - 1, 2 млн доз. В цілому Україна розраховує отримати понад 8 млн доз майбутньої вакцини», - повідомив президент.

За словами Зеленського, першими будуть вакциновані медичні працівники, військові, вчителі, особи з групи ризику, зокрема люди старші за 60 років.

Президент додав, що Україна також нарощує кількість щоденних тестів, в тому числі безкоштовних тестів через мобільні бригади.

Нагадаємо, в РНБО розповіли, коли вакцинують всіх українців від коронавірусу.

Також повідомлялося, що ЮНІСЕФ готує «спецоперацію» для доставки вакцини від COVID до майже сотні країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: