Стало відомо, чи є в Україні умови для зберігання вакцини

Читать на русском
Україна готова до транспортування і зберігання вакцини від коронавірусу навіть при температурі до -70 градусів.
Фото Слово і діло

Україна готова до транспортування і зберігання вакцини від коронавірусу. У країні є спеціальні холодильні установки, навіть якщо буде необхідна температура -70 градусів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 20 листопада.

Вакцину від коронавірусу безкоштовно отримають близько 4 млн українців – ЛяшкоCOVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу. Безкоштовно вакцинуватися зможуть 20 відсотків українців.

«Зараз багато говорять про різні повідомлення, у тому числі від кампанії щодо холодового ланцюга у вакцини, умов збереження цієї вакцини. І потім різні експерти починають говорити, що Україна до чогось не готова – це не так, Україна готова. У тому числі, у нас є холодильні установки, які зможуть зберігати вакцину навіть при температурі, якщо так і буде, до -70 градусів, і ми готові до будь-якого розвитку подій», - зазначив він.

При цьому глава МОЗ закликав спочатку дочекатися реєстрації вакцини, і тоді говорити - коли і як саме вона буде поставлена до України.

Нагадаємо, Україна готується підписати угоду про співпрацю з глобальним механізмом COVAX з постачання вакцини від COVID-19 вже у перший тиждень грудня.

Раніше головний санлікар Віктор Ляшко повідомляв, що Україна закупить вакцину від коронавірусу для 20 млн громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: