НАБУ розслідує можливе вимагання детективом хабара в судді Голяшкіна

Читать на русском
Колишній суддя Вищого адмінсуду повідомляв, що детектив у його справі нібито просив хабар за вплив на розслідування.

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро розслідує можливе висловлення старшим детективом НАБУ прохання про надання неправомірної вигоди від обвинуваченого в декларуванні недостовірної інформації судді Олега Голяшкіна.

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документах, старший детектив НАБУ нібито вимагав хабара від одного з фігурантів справи Голяшкіна. При цьому прохання про надання неправомірної вигоди нібито безпосередньо впливає на перебіг досудового розслідування щодо судді, де вказаний детектив веде слідство.

Так, ця справа була закрита детективом НВК НАБУ Євгеном Дзісем у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України. Адвокат Голяшкіна подав скаргу на закриття справи. На його думку, детективом УВК неналежним чином проведене слідство, не повною мірою вжито заходів під час досудового розслідування й не дотримані вимоги закону про всебічне, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального провадження. Вислухавши доводи адвоката, суддя задовольнив клопотання.

Також суд розглянув клопотання Голяшкіна про відвід старшого детектива Дзіся від розслідування цієї справи. Суддя його теж задовольнив.

Нагадаємо, суд ухвалив рішення розглядати обвинувачення Голяшкіну в закритому режимі. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді ВАСУ. Також Голяшкіну обмежили терміни ознайомлення зі справою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: