САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді ВАСУ

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі повідомили про передачу до суду справи про брехню в декларації судді Вищого адмінсуду.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро скерували до суду обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна, якого підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили в Антикорупційної прокуратурі.

«САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ 7 червня скеровано до Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України, який обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме в поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у деклараціях», – зазначили в прокуратурі.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до електронних декларацій за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві квартири в центрі Києва, власником яких є мати Голяшкіна. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, однак не зазначив цей факт у деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя звернувся до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану й усього наявного в нього та членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службове житло в Києві.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна.

Раніше Бюро розслідувало можливе незаконне збагачення Голяшкіна. Однак поки йому не повідомили про підозру за цією статтею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: