Підозрюваного НАБУ суддю ВАСУ Голяшкіна судитимуть закрито

Читать на русском
Журналісти не зможуть висвітлювати процес розгляду справи про внесення недостовірних даних в декларацію судді ВАСУ.
Олег Голяшкін з адвокатами в суді

Розгляд справи за обвинуваченням судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна в декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ) буде відбуватися в закритому режимі.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Печерського районного суду міста Києва під головуванням судді Володимира Карабаня, розповіла «Слово і Діло» журналістка Bihus.info Марина Ансіфорова.

Адвокати Голяшкіна клопотали про те, щоб судовий процес відбувався в закритому режимі, оскільки може постраждати честь і гідність їх клієнта.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова виступала проти такого кроку.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів вирішила задовольнити клопотання захисту судді ВАСУ.

Як відомо, детективи НАБУ і прокурори САП звинувачують Голяшкіна в тому, що той вніс завідомо недостовірні відомості в електронні декларації за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві об'єднані квартири в центрі Києва на вулиці Лаврській, власником яких є мати судді. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, проте не відобразив цей факт у деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя навмисно це зробив з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві. У своїй декларації Голяшкін вказував, що живе безкоштовно у знайомого.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна. Пізніше, суд обмежив йому терміни ознайомлення зі справою. Після чого, САП скерувала до суду обвинувальний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: