Лукашенко звернувся до СНД з приводу України

Читать на русском
Президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав лідерів країн СНД підтримати чинну владу України.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав лідерів країн СНД підтримати чинну владу України.

Про це він заявив в п'ятницю на саміті глав держав СНД в Ашхабаді, пише БЕЛТА.

«Говорячи про нову владу в Україні, хотів би і вас закликати підтримати цю владу. Ви бачите тенденцію вже згорнути цю владу, скрутити, повалити, але ми повинні розуміти, хто після цього прийде до влади в Україні», - зазначив Лукашенко.

Лукашенко сказав, що виступив з позицією щодо української теми в зв'язку з тим, що він, «як і президент Росії, дуже занурений в цю проблему». «Тому що це у нас відбувається», - додав білоруський президент.

Глава Білорусі також звернувся до колег зі СНД з пропозицією спільно вирішувати заморожені конфлікти на пострадянському просторі. «Разом були, разом воювали, а подивіться, що робиться на пострадянському просторі. Скільки таких конфліктів. Чому ми не вирішуємо ці питання?»- запитав Лукашенко. «Якщо ми на щось здатні, треба вирішувати ці проблеми, ці заморожені конфлікти. Вирішувати чесно, справедливо», - заявив білоруський президент. Він переконаний, що «не можна створювати ситуацію, коли на допомогу потрібно кликати людей з-за океану: допоможіть нам вирішити ці проблеми». «Давайте будемо їх долати самі і не створювати нові», - закликав президент Білорусії.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив українського колегу Володимира Зеленського відвідати з офіційним візитом Білорусь у зручний час.

Наприкінці минулого тижня в Житомирі пройшов Форум регіонів Білорусі та України, в рамках якого відбулася перша особиста зустріч лідерів двох держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: