Розмитнення «євроблях»: чому проблема загострилася знову

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо доступного розмитнення машин із європейською реєстрацією та дав доручення податковому комітету розібратися з цим питанням. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько заявив, що проблема «євроблях» буде загострюватися, бо нині у бюджеті спостерігається значний дефіцит і відтермінування штрафів на рік можуть скасувати.

«Зараз, коли виникла «діра» у бюджеті плюс стільки нерозмитнених автомобілів – це все створює таку кон’юнктуру, коли ситуація буде загострюватися. Ускладниться ще більше через несистемний підхід», — сказав Цибулько.

Розмитнення «євроблях»: Зеленський відповів на петиціюРозмитнення євроблях. Володимир Зеленський у відповіді на петицію повідомив, що податковий комітет Ради вже розглядав законопроєкти щодо розмитнення.

Терміни, які були прийняті щодо відкладення акцизу на розмитнення автомобілів не працюють і водіїв продовжують штрафувати. Тому, вважає експерт, це використають, щоби частково покрити дефіцит бюджету. З іншого боку, водії вимагають вирішити питання.

«Ці терміни не працюють і не можна вибірково ставитися до збору податків. Держава не може не оподатковувати. В України, зокрема, є свої зобов’язання з євроінтеграції й там є також правила ввезення уживаних автомобілів. Ця проблема, насправді, буде загострюватися через «діру» в бюджеті», — додав він.

Нагадаємо, майже рік тому ВР відтермінувала штрафи для «євробляхерів» за нерозмитнені авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: