Розмитнення «євроблях»: Зеленський відповів на петицію

Читать на русском
Розмитнення євроблях. Володимир Зеленський у відповіді на петицію повідомив, що податковий комітет Ради вже розглядав законопроєкти щодо розмитнення.
ua.news

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо доступного розмитнення машин із європейською реєстрацією.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ, в четвер, 19 листопада.

Доступне розмитнення: чи варто чекати дешевих авто з ЄвропиНародні депутати готові вчергове взятися за проблему євроблях. До яких наслідків призведе нова ініціатива щодо пільгового розмитнення авто, дізнавався Олександр Радчук.

Відповідна петиція набрала майже 27 тисяч голосів за 25 тисяч необхідних.

Автор петиції, зокрема, просив президента провести спільну нараду з нардепами від «Слуги народу» і ухвалити рішення «про негайне включення до порядку денного на засідання комітету фінансів, податкової та митної політики комплексний законопроект про доступну розмитненні 3704-3706».

Президент в своїй відповіді розповів, що 9 листопада відбулося засідання податкового комітету Ради, на якому розглянули низку законопроєктів, що стосуються змін до податкових і митних правил, які застосовуються до операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів.

За його словами, серед проєктів законів, які розглядалися, також були - №3704 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування структури акцизного податку» та №3706 «Про внесення змін до розділу ХХ Прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Зеленський повідомив, що за результатами проведеного обговорення Комітет Ради ухвалив рішення підготувати доопрацьований законопроєкт і з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника голови комітету Олександра Ковальчука із залученням до її роботи представників Кабміну.

Президент також додав, що направив звернення до голови Ради Дмитра Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацювання необхідних законодавчих ініціатив.

Нагадаємо, майже рік тому ВР відтермінувала штрафи для євробляхерів за нерозмитнені авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: