В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу

Читать на русском
Пацієнтка була госпіталізована до відділення інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність.

У Німеччині молода дівчина заразилася хантавірусом від свого домашнього щура.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби клініки Шаріте у четвер, 12 листопада.

«Своє початкове походження вірус бере в Азії й, можливо, був завезений в Європу дикими щурами на суднах. Однак раніше він не спостерігався в Німеччині», - заявив професор Йорг Хофманн.

Як припустили вчені, домашній щур, у якого був виявлений вірус, був завезений з-за кордону. Пацієнтка була госпіталізована до відділення інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність.

Незабаром серологічне тестування підтвердило передбачуваний діагноз - хантавірусну інфекція. При цьому даний різновид хантавірусу залишався невідомим. Завдяки особливій техніці молекулярної діагностики дослідники підтвердили інфікування пацієнтки і її щура вірусом Сеул.

«Той факт, що патоген знайшли у домашнього щура, свідчить, що вірус може експортуватися через торгівлю цими тваринами практично по всьому світу», - підкреслили дослідники та закликали власників щурів до обережності.

За даними ВООЗ, вірус Сеул є одним із видів хантавірусу, який передається від щурів людині. За важкої форми хвороби у пацієнтів можуть розвиватися кровотечі та нирковий синдром. Інфекція може також протікати безсимптомно. При цьому вірус Сеул не передається від людини людині, а ефективного лікування інфекції на цей час немає.

Раніше перший смертельний випадок від нового вірусу зафіксовано в китайській провінції Юньнань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: