Підсумкові випробування вакцини Pfizer показали 95% її ефективності

Читать на русском
Вакцина від коронавірусу Pfizer і BioNTech на третій стадії випробувань показала ефективність 95 відсотків.
фото REUTERS

На третій завершальній стадії клінічних випробувань вакцина компаній Pfizer і BioNTech показала 95% ефективності при лікуванні коронавірусу.

Про це з посиланням на дані від компанії повідомляє видання Bloomberg в середу, 18 листопада.

Рік тому у Китаї був зафіксований перший випадок COVID-19: що за цей час сталося в Україні та світіІмовірно 17 листопада 2019 року в Ухані був зафіксований перший випадок зараження новим коронавірусом.

Так, на третій фазі випробувань з'ясувалося, що вакцина Pfizer ефективна у запобіганні симптоматичного лікування COVID-19 на 95%. При цьому тижнем раніше компанії заявляли про 90% ефективності.

Як розповіли у компаніях, у понад 40 тисяч дорослих, що брали участь у дослідженні та отримали дві дози вакцини, не було виявлено серйозних побічних ефектів. Тепер вакцину нададуть на схвалення в регулюючі органи протягом декількох днів.

Нагадаємо, на минулому тижні американська компанія Pfizer і німецька BioNTech опублікували дані, згідно з якими їх вакцина показала ефективність 90%.

У Pfizer планували подати заявку на схвалення вакцини в Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США на третьому тижні листопада.

У МОЗ повідомляли, що Україна на стадії підписання договорів з Pfizer.

На цьому тижні ще один розробник в США заявив про високу ефективність своєї вакцини. Йдеться про компанію Moderna, яка оцінила ефективність ліків майже в 95%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: