Зеленський обговорив із Георгієвою приїзд місії МВФ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою провели телефонну розмову.
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою провели телефонну розмову.

Як повідомляє пресслужба ОПУ, сторони обговорили прийняття держбюджету-2021, збереження антикорупційного порядку денного і макроекономічної стабільності в країні. А також епідемічну ситуацію у світі через пандемію.

Конституційна криза: як рішення КС вплинуть на співпрацю із МВФСпівпраця України із міжнародними партнерами може бути поставлена на паузу доти, доки проблема довкола рішення КС не буде розв'язана, вважає експерт.

«На сьогодні всі «структурні маяки», передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», - сказав глава держави.

Зеленський і Георгієва обговорили важливість прийняття збалансованого бюджету на 2021, а також ризики недавнього рішення КС про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

Георгієва відзначила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю глави НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ.

Нагадаємо, раніше у Мінфіні оцінили шанси отримання траншу від МВФ.

Також у Нацбанку запевнили, що Україна готова до роботи місії МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: