У ВР зареєстрували постанову про скасування карантину «вихідного дня»

Читать на русском

Карантин вихідного дня Рада може скасувати. На сайті ВР 16 листопада з'явився проєкт постанови, в якому пропонується переглянути обмеження у вихідні.
wikipedia.org

У парламенті зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину «вихідного дня», який раніше запровадив Кабінет міністрів.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

Проєкт постанови №4381 «Про рішення Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року №1100 про посилення протиепідемічних заходів» внесений до Ради сьогодні, 16 листопада.

Ініціаторами постанови виступили представники всіх політичних фракцій в Раді: «Слуга народу», «Голос», «Європейська Солідарність», «Батьківщина», ОПЗЖ.

У тексті постанови пропонується рекомендувати Кабміну протягом трьох календарних днів з дня набрання чинності цієї постанови переглянути і пом'якшити обмеження карантину «вихідного дня».

Зокрема, ВР рекомендує переглянути заборону на:

  • прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе і т.п.);
  • прийом відвідувачів в торговельно-розважальних центрах; прийом відвідувачів в інших установах розважальної діяльності;
  • прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення;
  • діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів;
  • прийом відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Нагадаємо, в Україні з 14 листопада Кабмін запровадив карантин «вихідного дня».

Сьогодні стало відомо, що Рада внесла до порядку денного засідання 17 листопада постанову про скасування жорсткого карантину у вихідні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: