Мери проти карантину: чому триває конфлікт регіонів із Кабміном

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з мерами міст пояснив сенс карантину «вихідного дня» і пообіцяв компенсації бізнесу. У коментарі «Слово і діло» політолог Віталій Бала відзначив, що конфлікт центру із регіонами спровокований ситуацією довкола виборів.

«Насправді, це не політичний конфлікт. Це певною мірою пов’язане із самим рішенням щодо карантину «вихідного дня», яке було неаргументоване і скидалося на якусь рефлекторну дію. Це перша причина. Інша – це другий тур місцевих виборів, тому місцеві голови виступили досить жорстко проти цього», — сказав Бала.

Політолог зауважив, що після того, як місцеві вибори закінчаться – ситуація розрядиться.

Шмигаль провів нараду з мерами щодо карантину у вихідніПрем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з мерами пояснив сенс карантину вихідного дня і пообіцяв компенсації бізнесу.

«У цій ситуації треба говорити про загальнонаціональний карантин, але, знову ж таки, треба добре пояснити причини, для чого його запроваджувати, щоб зменшити маніпуляції довкола цієї теми. Якщо реальний план громадянам озвучать зрозуміло, конфлікт буде вичерпаний. У даному разі усе відбувається хаотично, тому не сприймається», — відзначив Бала.

Нагадаємо, в Україні з 14 листопада Кабмін запровадив карантин «вихідного дня».

При цьому в Раді сьогодні зареєстрували постанову про його скасування. Її планують розглянути на засіданні 17 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: