Шмигаль провів нараду з мерами щодо карантину у вихідні

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з мерами пояснив сенс карантину вихідного дня і пообіцяв компенсації бізнесу.
kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з мерами міст пояснив сенс карантину «вихідного дня» і пообіцяв компенсації бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба уряду в понеділок, 16 листопада.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

За словами Шмигаля, ефект карантину «вихідного дня» можна буде побачити не миттєво, але вже через два-три тижні.

«Для нас це один з виходів, коли на вихідних люди знаходяться вдома і не створюють великий потік і скупчення. Великі заробітки галузей саме в суботу та неділю як раз є підтвердженням факту, що величезні потоки людей прямують в галузь харчування і розваг», - сказав прем'єр-міністр.

Прем'єр зазначив, що карантин вихідного дня дозволяє перерозподілити попит з вихідних на п'ять робочих днів, зменшивши потоки людей і перетин різних соціальних груп.

При цьому, за словами Шмигаля, Кабмін хоче вже на цьому тижні почати підтримку бізнесу на карантині.

«На сьогоднішній день у нас є ряд інструментів, які проявили себе навесні. Також ми працюємо над розробкою нових програм. У нас на сьогодні є до семи інструментів, якими ми будемо вже на цьому тижні підтримувати галузі, які страждають найбільше», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні з 14 листопада Кабмін запровадив карантин «вихідного дня».

При цьому в Раді сьогодні зареєстрували постанову про скасування карантину «вихідного дня», яку планують розглянути на засіданні 17 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: