Житомир та Чернігів відмовилися запроваджувати карантин «вихідного дня»

Читать на русском
Як заявив мер Житомира Сергій Сухомлин на засіданні виконкому в п'ятницю, 13 листопада, карантин «вихідного дня» не знизить темпів поширення коронавірусу, пише пресслужба відомства.

Влада Житомира та Чернігова також відмовилися впроваджувати карантин «вихідного дня».

Як заявив мер Житомира Сергій Сухомлин на засіданні виконкому в п'ятницю, 13 листопада, карантин «вихідного дня» не знизить темпів поширення коронавірусу, пише пресслужба відомства.

Він також додав, що введення карантину було одним з питань на засіданні, але його зняли з розгляду. З огляду на те, що при вибірковому тестуванні працівників міськради на антитіла до COVID-19 виявилося, що 40% вже перехворіли безсимптомно, можна зробити висновок, що реальна статистика захворюваності у десятки разів відрізняється від офіційної, підкреслив Сухомлин.

Своєю чергою виконком Чернігівської міськради направив звернення до Кабміну і Раді про скасування карантину «вихідного дня» з посиланням на збитки підприємців і населення від введення таких заходів.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

Впровадження жорстких карантинних заходів відбулося без будь-якого дослідження, яким чином карантин «вихідного дня» вплине на динаміку поширення COVID-19, кажуть у міськраді та додають, що бюджет міста у результаті введення карантину «вихідного дня» в листопаді понесе суттєвих втрат на додаток до втрачених 200 млн гривень через попередні карантинні обмеження.

«Підприємці зазнають збитків, працездатне населення залишиться без роботи та засобів для існування, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень», - сказано у зверненні.

У зв'язку з цим влада Чернігова просять скасувати постанову про введення карантину вихідного дня і передати повноваження щодо встановлення карантину органам місцевого самоврядування з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин «вихідного дня», який триватиме три тижні - до 30 листопада.

Також в країні повернули загальнонаціональний карантин замість кольорового зонування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: