Карантин «вихідного дня»: як працюватимуть непродуктові магазини

Читать на русском
Карантин вихідного дня. У МОЗ дали роз'яснення з продажу непродовольчих товарів в супермаркетах.
kmu.gov.ua

Супермаркетам і магазинам, в яких відведено не менше 60% площі під продукти харчування, дозволено працювати під час карантину «вихідного дня».

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в суботу, 14 листопада.

Карантин «вихідного дня»: як працюватиме допомога підприємцямПрограми з підтримки бізнесу не наповнені реальними грошима, тому єдиний вихід – не забороняти працювати, вважає експерт.

«До нас надходять відомості, що контролюючі органи вимагають від супермаркетів і магазинів закрити відділи непродовольчих товарів або прибрати такі товари з полиць», - сказав він.

Як пояснив Ляшко, в положеннях постанови про карантин вихідного дня чітко прописані норми, за якими дозволена робота торгових закладів.

«Зараз же ми стикаємося з випадками буквального трактування написаного в положенні. Варто відзначити, що відповідним пунктом постанови про карантин вихідного дня дозволена робота супермаркетів і магазинів з площею 60% і більше під харчові продукти, без обмеження торгового асортименту закладу», - сказав санлікар.

Нагадаємо, з суботи, 14 листопада, набув чинності режим карантину вихідного дня. Він триватиме три уїкенди - до кінця листопада.

Ряд регіонів виступили проти запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Слідом за Львовом, Житомиром, Черніговом, Черкасами і Рівне відмовилися вводити нові обмеження в Дніпрі та Івано-Франківську.

У той же час петиція про скасування карантину у вихідні зібрала вже понад 25 тисяч підписів. Це означає, що президент України Володимир Зеленський повинен її розглянути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: