В РНБО оцінили виконання оборонного замовлення

Читать на русском
Данілов заявив про неприпустимо низький рівень виконання центральними органами виконавчої влади указу президента Зеленського щодо реформування ОПК.
Фото: rnbo.gov.ua

Виконання державного оборонного замовлення на 2020 рік є незадовільним.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у четвер, 12 листопада, під час наради з питань розвитку ОПК, повідомляє пресслужба РНБО.

Данілов заявив про неприпустимо низький рівень виконання центральними органами виконавчої влади указу президента Зеленського щодо реформування ОПК.

Стратегія нацбезпеки: які пріоритети визначив ЗеленськийЛюдиноцентричність у політиці національної безпеки відповідає загальноприйнятим європейським підходам, проте в українських реаліях необхідно балансувати з дотриманням національних інтересів, вважає експерт.

«Секретар Ради звернув увагу на незадовільне виконання ДОЗ на поточний рік Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Міністерством оборони України», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що секретар РНБО України заявив про необхідність «ухвалення невідкладних заходів для підвищення ефективності та результативності роботи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України».

«Ситуація через епідемію COVID-19 вкрай напружена, проте суб'єкти сектора безпеки та оборони мають виконувати покладені на них завдання в повному обсязі. Рішення Ради від 18 лютого цього року має бути виконано», - заявив Данілов.

У цьому контексті він закликав до державного підходу до розв'язання проблемних питань і наголосив на необхідності підвищити виконавську дисципліну.

За результатами наради Мінекономіки та Міноборони доручено у двотижневий термін вжити заходів для забезпечення ефективного використання ресурсів державного бюджету згідно з ухваленими рішеннями.

Раніше РНБО закликав ЦВК негайно оголосити всі результати місцевих виборів, бо недостатнє інформування суспільства про результати голосування створює ризики нацбезпеки.

Також нагадаємо, РНБО затвердила оборонне замовлення на три роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: