В Україні створять оборонно-промислове міністерство

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов представив концепцію реформування оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов представив концепцію реформування оборонно-промислового комплексу (ОПК).

На першому етапі планується створення профільного міністерства, а також створення посади віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій і інновацій. Про це повідомили в пресслужбі РНБО.

Данилов зазначив, що дана реформа стане наймасштабнішою за останні 10 років.

«На першому етапі реформування буде створено профільне міністерство, яке буде відповідати за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, і запроваджена посада віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій і інновацій, до повноважень якого буде віднесено питання реформування ОПК і розвитку космічної галузі. На другому етапі будуть вирішуватися питання організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу ДК «Укроборонпром», - повідомив він.

Також в РНБО відзначили, що реформа у сфері ОПК має розв'язувати проблему недостатньої координації між суб'єктами військово-промислової політики.

Раніше Данилов пояснив перебої з антисептиками та масками в аптеках.

Також відзначимо, в РНБО розглянули продовження заборони на російські соцмережі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: