Нове міністерство: як вплине оборонно-промислове відомство на «Укроборонпром»

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов представив концепцію реформування оборонно-промислового комплексу (ОПК). Політолог Олег Лісний у коментарі «Слово і діло» зауважив, що створення нового міністерства буде відбуватися в рамках так званого ребрендингу державного концерну «Укроборонпром».

«Я так розумію, що «Укроборонпром» припине існування, і на його основі з’явиться міністерство. У принципі, це одна із цілей відійти від того негативного шлейфу, який створився навколо «Укроборонпрому». Тому вирішили створити якусь нову структуру. Це схоже не те, як перейменували Генеральну прокуратуру в Офіс генерального прокурора. Але тут головне – наповнення, а також те, чим займатиметься це відомство», – прокоментував Лісний.

«Укроборонпром» планує розсекретити велику частину оборонного замовленняОборонний концерн Укроборонпром планує розсекретити частину оборонного замовлення 2021 року.

Політолог уточнив, що перед тим, як створювати нове відомств, необхідно презентувати концепцію, яка б описувала системні зміни, які запроваджуються таким рішенням.

Лісний відзначив, що створення оборонно-промислового відомства не вплине на ефективність галузі.

«У нас є Міністерство оборони і цього мало б бути достатньо. Ми вже зіткнулися з практикою розмноження міністерств, укрупнення, а потім знову розділення. Сенс в тому, чи буде ця структура ефективною, хто її буде очолювати. Адже створення міністерств і посад практично на папері не матиме ніякої цінності», – підсумував Олег Лісний.

Раніше, в РНБО відзначили, що реформа у сфері ОПК повинна розв'язувати проблему недостатньої координації між суб'єктами військово-промислової політики.

Також нагадаємо, у РНБО розглянули продовження заборони на російські соцмережі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: