РНБО затвердила оборонне замовлення на три роки

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) затвердила основні показники оборонного замовлення на 2020, 2021 і 2022 роки.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) затвердила основні показники оборонного замовлення на 2020, 2021 і 2022 роки.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

У 2020 році на виконання оборонного замовлення передбачено 25,848 млрд гривень, що на 16% більше, ніж в 2019 році. На розвиток виробничих потужностей ОПК передбачено майже 10% цих коштів, з них 1,7 млрд гривень спрямують на дослідні і дослідно-конструкторські роботи.

За попередніми розрахунками, частка українських постачальників складатиме майже 90%, імпорт близько 10%, що передбачає підтримку українського ОПК.

Крім того, на засіданні були розглянуті питання, пов'язані з виконанням оборонного замовлення і технічним оснащенням сил безпеки і оборони. Це стосується, зокрема, розробки Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України і відповідних законодавчих актів.

Крім того, Кабінет міністрів зобов'язали внести до Ради проекти законів для залучення іноземних інвестицій до ОПК, а також фінансового оздоровлення і підтримки його підприємств. Також повідомляється, що оборонне замовлення продовжить розробку і закупівлю з найважливіших проектів ракетної техніки.

У розпорядженні силового блоку буде також додатковий фінансовий ресурс в розмірі 10 млрд гривень під державні гарантії для реалізації програм, пов'язаних із підвищенням обороноздатності і безпеки. Такий обсяг державних гарантій військові отримають вперше.

Раніше РНБО затвердила Стратегію нацбезпеки і оборони.

Також нагадаємо, Зеленський вніс зміни до складу РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: