Шмигаль пояснив необхідність жорсткого карантину у вихідні

Читать на русском
Карантин вихідного дня запровадили в Україні для того, щоб зупинити нові спалахи коронавірусу. В іншому випадку лікарні можуть бути переповнені вже у грудні.
kmu.gov.ua

В Україні необхідно посилити карантинні обмеження хоча б у вихідні, оскільки в іншому випадку лікарні не зможуть приймати нових пацієнтів з коронавірусом вже в середині грудня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну, коментуючи необхідність запровадження карантину «вихідного дня».

Захист бізнесу під час карантину: що обіцяли політикиДоступні кредити, виплати на дітей для ФОП, допомога з тимчасового безробіття – лише частина обіцянок бізнесу від політиків.

«У нас же завдання - не зупинити присутність людей в розважальних закладах, закладах харчування, у нас завдання - зменшити потоки людей в метро, ​​в маршрутних таксі, на транспорті, зменшити соціальні контакти людей у ​​вихідні дні для того, щоб зупинити зростання хвороби в Україні», - сказав Шмигаль.

За його словами, якщо не посилити карантин хоча б у вихідні, то вже через місяць, 10-15 грудня, лікарні країни взагалі не зможуть приймати хворих на COVID-19.

«Місць в лікарнях не буде навіть в коридорах», - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 11 листопада Кабмін запровадив в Україні карантин вихідного дня. Це означає, що у вихідні буде заборонена робота ресторанів, кафе, нічних клубів, ТРЦ, спортзалів і непродуктових магазинів.

Крім того, в Україні повернули загальний карантин. У всіх областях будуть діяти обмеження «помаранчевої» зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: