Карантин «вихідного дня»: чи будуть українці порушувати нові обмеження

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Кабінет міністрів України розгляне питання про запровадження карантину «вихідного дня» на території нашої держави вже цієї середи. У коментарі «Слово і діло» політолог Віталій Бала відзначив, що обмежувальні заходи, які пропонує уряд, не будуть ефективні, бо рівень довіри до влади – на низькому рівні і це породжує безвідповідальну поведінку у часи епідемії.

«Це вимушене рішення. Бо повного карантину зараз Україна дозволити не може. По-перше, через фінансову та економічну складову, по-друге, це неможливо зробити, бо до влади немає довіри. На початку карантину влада пішла на кроки, які викликали у людей цю недовіру, тому зараз й важко діяти», — сказав Бала.

Бала відзначив, що обмеження діятимуть доти, доки не буде винайдена вакцина.

Коронавірус у світі: в яких країнах протестували проти карантинуУ Німеччині, Франції, Італії, Австралії та Британії протестували проти нових карантинних обмежень через коронавірус.

«У цій ситуації, це – вимушений крок. Наскільки він буде тривалий, залежатиме від влади. Хворих постійно більшає. Чи допоможе такий вид обмежень у цій ситуації, ще побачимо. Якщо справді це допоможе, то, можливо, їх і пом’якшать, але, знову ж таки, допоки не буде вакцини, то ці обмеження потрібні», — пояснив експерт.

За словами політолога, несвідоме ставлення громадян до епідеміологічної ситуації пов’язане із тим, що довіри до влади немає.

«Люди не дотримуються тих обмежень, які існують, бо до влади немає довіри і які б обмеження не запроваджували, вони не сприймаються. Тому будь-які рішення влади, на жаль, через це можуть бути неефективними», — додав він.

Нагадаємо, раніше Степанов заявив, що тривалість карантину «вихідного дня», до запровадження якого готуються в Україні, залежатиме від рівня поширення коронавірусної інфекції.

Також «Слово і діло» докладно розписало, що закриють в умовах карантину «вихідного дня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: