Справа ДПЗКУ: суд скасував арешт рахунків фірми російського олігарха

Читать на русском
У справі Зернової корпорації суд знову зняв арешт із банківських рахунків компанії бізнесмена російського походження.

Суд знову зняв арешт із банківських рахунків компанії «ТІС-Зерно», яка належить олігарху російського походження Олексію Федоричеву, що фігурує в розслідуванні НАБУ в справі Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Суд задовольнив клопотання адвоката, що представляє інтереси Федоричева, й скасував арешт двох рахунків компанії російського олігарха Федоричева «ТІС-Зерно» в банку «Марфін».

Як відомо, детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали проект підозри російському олігарху Олексію Федоричеву в справі про розкрадання зерна ДПЗКУ. Однако, як встановило слідство, Федоричев перебував за кордоном, а саме в Князівстві Монако.

У зв'язку з цим детективи НАБУ скерували до Монако запит про міжнародну правову допомогу з метою повідомити Федоричеву офіційно про підозру. У Монако не знали про новостворений правоохоронний орган України і попросили додатково надати інформацію про повноваження НАБУ й вказати, чи є воно суб'єктом міжнародного права. Після цього запит про міжнародну правову допомогу був направлений через Генеральну прокуратуру, але Федоричев відмовився брати будь-які документи, через що офіційно він не набув статусу підозрюваного.

Нагадаємо, кілька тижнів тому суд заарештував банківський рахунок компанії російського олігарха Федоричева.

Раніше суд також відновив арешт іншого майна російського олігарха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: