Зеленський ініціює нову програму «Здорова нація»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський, яки хворіє на коронавірус, ініціює розробку нової програми Здорова нація.
president.gov.ua

В Україні необхідно розробити програму «Здорова нація», яка буде містити практичні рекомендації щодо зміцнення здоров'я та профілактики захворювань.

Про це заявив хворий на коронавірус президент України Володимир Зеленський на щоденній селекторній нараді в ОПУ 10 листопада, передає пресслужба відомства.

Епідемія COVID-19: чи зміниться ставлення українців до здорового способу життяЕпідемія коронавірусу не змінить ставлення українців до звичок здорового способу життя через економічні причини, вважає експерт.

«Президент України Володимир Зеленський ініціює розробку програми «Здорова нація», яка буде містити практичні рекомендації для громадян щодо зміцнення здоров'я, профілактики захворювань та подолання їх наслідків, щоб люди не залишалися наодинці зі своїми недугами, в тому числі викликаними коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

За словами Зеленського, пандемія показала, що люди, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, легше переносять коронавірус і одужують швидше.

Тому, на думку президента, потрібно, щоб ще до інфікування людина знала, як зміцнити свій організм.

«У зв'язку з цим було запропоновано створити програму «Здорова нація», в рамках якої надавати громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про «Кошик здоров'я» - перелік вітамінів, необхідних для підтримки здорового організму, зміцнення імунітету тощо», - уточнили в ОПУ.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак, який також хворіє на коронавірус, запропонував включити в програму спортсменів, які перехворіли на COVID-19 (щоб вони розповідали про свій досвід боротьби з хворобою).

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що найближчим часом в уряді створять план розробки та впровадження програми в життя.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заразився коронавірусом і зараз знаходиться на самоізоляції.

Перша леді Олена Зеленська розповіла про самопочуття президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: