Епідемія COVID-19: чи зміниться ставлення українців до здорового способу життя

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Середній світовий показник очікуваної тривалості здорового життя становить 63,5 років. В Україні в 2019 році він був найнижчим серед країн Європи і становив 61,7 року, про це йде мова у дослідженні Global Burden of Disease Study 2019. У коментарі «Слово і діло» політолог Володмир Цибулько відзначив, що епідемія коронавірусу не змінить ставлення українців до звичок здорового способу життя через економічні причини.

«Рыч у тім, що на в нас дуже дорога медицина. Тому витрат на здоров’я, як, наприклад, в Сполучених Штатах, коли системно займаються собою, - у нас такого немає. Обставини, які склалися внаслідок епідемії, не розвернули людей в бік боротьби за здоров’я. Наприклад, у в США здоровий спосіб життя асоціюється із можливістю бути багатим, в нас така асоціація не працює, тому що в Україні інша структура доходів_», - сказав Цибулько.

Експерт пояснив, що на формування звичок здорового способу життя на рівні суспільства впливають економічні фактори.

Показник здорового життя в Україні найнижчий в Європі - дослідженняСередній світовий показник очікуваної тривалості здорового життя становить 63.5 років. В Україні в 2019 році він був найнижчим серед країн Європи і склав 61.7 року.

«У українців «латиноамериканський» спосіб перерозподілу доходів, через що в нас сформувався вузький прошарок дуже багатих і середній клас. І у зв’язку з діями влади, і у зв’язку з епідемією. Тому структура доходів не відповідає європейській. Попри це, ще з радянських часів курців поменшало втричі. Тому Україна досить пристойно виглядає серед країн пострадянського простору», – пояснив експерт.

Нагадаємо, в Україні понад 11 млн пенсіонерів. Середній розмір пенсійної виплати становить трохи більше 3 тисяч гривень на місяць.

«Слово і діло» склало портрет середньостатистичного українського пенсіонера і порівняло його з пенсіонерами в інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: