На Донбасі бойовики пропускають громадян лише на одному КПВВ

Читать на русском
На Донбасі пропуск громадян здійснюється лише через контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська». Решта шість КПВВ заблоковані.
Фото - штаб ООС.

На Донбасі пропуск громадян здійснюється лише через контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська». Решта шість КПВВ заблоковані.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков планує у листопаді 2020 року відкрити КПВВ «Щастя»Сказано 25 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, 7 КПВВ на Донбасі з української сторони відновили роботу сьогодні. У Донецькій області не фіксується прибуття громадян як з боку підконтрольної, так і окупованої територій.

У Луганській області відновили пропуск громадян три КПВВ - «Станиця Луганська», «Щастя» і «Золоте». Однак бойовики поки не пропускають людей через пункти пропуску «Щастя» і «Золоте».

Прикордонники на КПВВ «Станиця Луганська» сьогодні оформили 49 осіб на вхід з тимчасово окупованої території і 51 - на вихід. Через КПВВ «Золоте» українська сторона пропустила один транспортний засіб і 2 осіби, проте бойовики автомобіль не пропустили і повернули на підконтрольну територію. Також 8 осіб, в тому числі 2 дітей, оформили на вихід в КПВВ «Щастя». При цьому прикордонники не виключають, що громадяни будуть повернуті бойовиками.

У ДПСУ пов'язують це із заявами проросійських сил, які напередодні відмовилися відновлювати пропуск громадян зі своєї сторони.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков планує у листопаді 2020 року відкрити КПВВ «Золоте»Сказано 25 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, у штабі повідомили, що пропуск людей проводитиметься щодня з 8:00 до 18:00. При цьому громадяни повинні будуть пройти температурний скринінг, а також перебувати в захисній масці і дотримуватися дистанції, уточнили в штабі.

Також під час в'їзду на підконтрольну територію громадяни повинні дати згоду на проходження самоізоляції через додаток «Дій вдома» або обсервації.

Раніше президент Володимир Зеленський підтвердив, що 10 листопада на Донбасі відкриють два нових КПВВ - «Щастя» і «Золоте».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: