Всеукраїнський радіодиктант національної єдності: онлайн-трансляція

Читать на русском
9 листопада відзначається День української писемності та мови. Сьогодні писатимуть  Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
Фото - «Слово і діло».

У понеділок, 9 листопада, відзначається День української писемності та мови. Як відомо, свято запроваджене указом президента від 1997 року на честь Нестора Літописця.

Традиційно у цей день проводять загальнонаціональний диктант. Цьогорічний радіодиктант національної єдності є ювілейним – 20-м за ліком.

Диктант національної єдності на Суспільному | 2020UA: Українське радіо

Пряма трансляція спецпроєкту розпочнеться о 9:00 на телеканалі U, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. Ведучі у студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до його написання.

Цього року текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Долучитися до написання радіодиктанту національної єдності може будь-хто, як в Україні, так і за її межами. Пишуть диктант лише від руки.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26, Українське радіо, «Радіодиктант». Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Для цього слід сфотографувати або відсканувати написаний текст.

Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00. Після цього електронні листи не прийматимуть.

Торік радіодиктант написали та надіслали для перевірки близько 5 тис. людей з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: