З'ясувалося, скільки людей написали без помилок диктант національної єдності

Читать на русском
Радіодиктант національної єдності без жодної помилки написали двоє: учениця 6 класу з с.Тур’ї Ремети на Закарпатті Анастасія Швець та ще один учасник на ім’я Роман Бабюк.

Радіодиктант національної єдності без жодної помилки написали двоє учасників. Такі результати оприлюднило «UA:Українське радіо».

Переможцями визнали ученицю 6 класу з села Тур’ї Ремети на Закарпатті Анастасію Швець та ще одного учасника на ім’я Роман Бабюк, деталей щодо якого не повідомили.

Освіта в Україні: що партії обіцяють змінити в системі та чи зможутьСлово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Ініціативи оцінили експерти.

Друге місце посіли 33 людини — до цієї категорії організатори радіодиктанту віднесли тих, хто припустився однієї помилки: написав слово «цифра» без лапок. Третє місце з однією помилкою - 31 учасник.

Загалом, радіодиктант написали та надіслали для перевірки близько 5 тис. людей з України.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності традиційно звучить на Українському радіо до Дня української писемності та мови, який святкують 9 листопада.Цього року це субота.

Акція стартувала в 2000 році. З того часу щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з'ясувати, наскільки добре вони знають мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: