Стало відомо, яким буде радіодиктант національної єдності цього року

Читать на русском
Учасники радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 8 листопада, зможуть самі перевірити свою роботу, розповів Олександр Авраменко.

Учасники радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 8 листопада, зможуть самі перевірити свою роботу. Про цю новацію розповів в ефірі Українського радіо доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

«Ми подумали, а чому не зробити так: продиктували текст, взяли невелику паузу на 3-4 хвилини, і після цього його перевірити, вивісити на сайт, на екрани. Я озвучу орфограми, пунктограми, все прокоментую, щоб свято завершилося у цей же день», - пояснив Авраменко.

Освіта в Україні: що партії обіцяють змінити в системі та чи зможутьСлово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Ініціативи оцінили експерти.

При цьому автор диктанту вважає, що людей, які зробили кілька помилок під час диктанту, не можна вважати неграмотними.

Нагадаємо, всеукраїнський радіодиктант національної єдності традиційно звучить на Українському радіо до Дня української писемності та мови, який святкують 9 листопада.

Акція статувала в 2000 році. З того часу щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з'ясувати, наскільки добре вони знають мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: